Visste du att gymnasieskolorna i Vilhelmina och Storuman fått samman för att kunna erbjuda flexibel hybridundervisning till elever i hela inlandet?

Syftet är att skolgången alltid ska fungera med bostadssituationen, som är en framgångsfaktor för studieresultat. Tack vare samarbetet ökar såväl valfrihet som tillgång på program, där varje elevs önskemål sätts i fokus. Hybridundervisning innebär flexibilitet vad gäller att kombinera klassrumsundervisning med fjärrundervisning.

Södra Lapplands Gymnasieförbund vill göra det möjligt för alla elever att bo kvar på sin hemort, eller ha tillgång till trygga och fungerande elevhem.

Studiefokus och studiemiljö sätts alltid i första hand, var du än bor.

”När du studerar på ett program på Södra Lapplands Gymnasium kan du tack vare hybridundervisningen välja att till viss del studera från din hemort. Även om programmets huvudman är en annan skola.

Om du till exempel bor i Tärnaby kan du läsa mot både Vilhelmina och Storuman tillsammans med Tärnaby Alpina. Pedagogisk personal finns på plats samtidigt som ansvarig lärare undervisar på distans. Samma upplägg finns mellan Vilhelmina och Storuman och vice versa.”

Läs mer om Södra Lapplands Gymnasieförbund och se utbudet av program på deras hemsida: https://sgy.se