Södra Lapplands gymnasieförbund är en satsning för att knyta ihop inlandet. Det innebär i korta drag ett gymnasium som sträcker sig över flera kommuner.

Skolgången ska alltid fungera med bostadssituationen, och det är en framgångsfaktor för goda studieresultat. Gymnasieskolorna i Vilhelmina och Storuman hat gått samman och erbjuder flexibel hybridundervisning till elever i hela inlandet. Detta påverkar valfriheten och tillgång på program enormt. Hybrid innebär flexibilitet där man tar hänsyn utifrån varje enskild elevs önskemål. Det innebär att skolan har flera olika sätt att undervisa. Dessa är:

  • Traditionell klassrumsundervisning på plats på den skola som är huvudman för programmet
  • Fjärrundervisning i grupp på skolan på hemorten med pedagogisk personal på plats

Man strävar efter att erbjuda moderna, digitala lösningar för att minimera behovet av resor mellan hemort och studieort.

Skolorna som ingår i Södra Lapplands Gymnasium går under begreppet ”Lapplands bästa gymnasium”. Tidigare har skolorna haft de bästa studieresultaten i Västerbotten och legat i toppen även i hela Sverige.

Det finns tolv program att välja mellan, och bland dem finns armbrytning på elitnivå med Heidi Andersson och Tärnaby Alpina för dig som tycker om åkning i backe.

Du kan läsa mer om gymnasieutbildningarna här: Södra Lapplands Gymnasieförbund