Hej Maria! Hur länge har Axel Sweden varit verksamma här i Västerbottens inland?

Idén till produkten kom jag på för två år sedan. Jag ville hitta ett sätt att kunna ha kvar bössan på axeln när man går med ryggsäck. För med en ryggsäck på ryggen kan man inte ha bössan i en sele. Min jaktkompis Viola, som alltid går med ryggsäck, ville ha hjälp av mig att hitta en vapenrem man kan ha jaktbössan i när man samtidigt går med ryggsäck. Men vi hittade inget som passade just hennes behov, så då fick jag idén att lösa problemet själv och smidde två prototyper åt oss. Det var enkelt och okomplicerat att tillverka och funkade fantastiskt bra. 

Det tyckte även vår näringslivscoach som uppmuntrade mig att utveckla produkten. Så då bytte jag inriktning i mitt företag som låg vilande (jag var licenssvetsare tidigare), så jag satte mig in i branschen, tog fram prototyper för att kunna beställa en form och göra rätt materialval med mera. Nu i maj 2023 hade jag mina 10 000 första klämmor färdiga samt allt reklammaterial.

Vad är din framtidsvision för Axel Sweden?

Nu i den inledande fasen handlar det mycket om att kartlägga marknaden. Just nu är det en produkt som lanseras med svenska jägare som kundbas, men jag tänker mig att produkten ska komma ut i Europa som ett jakttillbehör. I t.ex. Norge, Tyskland och Italien finns det en potentiellt stor kundkrets med samma behov som jag och min jaktkompis Viola upplevde. Även i södra Sverige är ju älgjakt väldigt populärt, så där tänker jag mig finns ett framtida kundunderlag, förstås. Men det gäller för mig att först sätta mig in i hur man jagar och hur man tänker kring jakt i andra regioner, vart är det vanligast att jaga med ryggsäck och behöver man anpassa budskapet utifrån olika kretsar och så vidare.

Nästa steg blir att bredda horisonten, att inte bara tänka jakt. Den kan ju komma väl till pass för turister eller flygresenärer, för de har ofta ryggsäck och axelremsväska när de reser. 

Hur jobbar du för att leva upp till denna vision?

Nu i början har jag tuffat runt i främst norra Sverige på jaktmässor och besökt jaktmässor för att sälja in nyttan av produkten, att göra den känd inom branschen helt enkelt. Nu gäller det att jobba på i samma spår med digital marknadsföring och formulera och få ut ett begripligt budskap. Namnet Axel Sweden är skyddat, vilket produktens mönster även är, men det är en produkt som inte går att patentera. Så därför är det viktigt att göra själva varumärket starkt, värdet i att det är en lokalproducerat norrländsk produkt och originalet på marknaden.

Vart har du dina kunder och vad gör dina produkter/tjänster för skillnad ute i världen?

Norra Sverige och framför allt här i inlandet har den sålt bäst nu inledningsvis. Att få jaktbutiker i Norrbotten, Västerbotten och Jämtland att förstå nyttan med den var ju absolut inga problem, de köpte in den direkt. Skillnaden den gör är att det helt enkelt blir mindre bökigt att stoppa undan jaktvapnet när man inte vill gå med den i handen, haha!

Vad är hemligheten bakom att vara ett litet företag i Norrlands inland som gör skillnad långt bortom regionens gränser?

Att jag har kunnat bestämma allt, haha! Nä, men att själv kunna ta snabba beslut har nog varit en styrka i att utveckla och saluföra den här produkten relativt snabbt med tanke på att jag är en ensamföretagare. Sedan har jag haft kompetenta samarbetspartners för reklam, tillverkning och prototypframställning. Allt detta har gjorts lokalt, och det blir helt enkelt ett bättre arbete då! Jag kan inte nog poängtera att jag tycker det är viktigt att vara så lokal som möjligt som företagare här i inlandet. Det är ju lätt att vara det, det finns så mycket resurser här för det!